За нас

БЪЛГАРСКА АКАДЕМИЯ ТРИХОЛОГИЯ е първата специализирана академия за обучение и професионално развитие на всички специалисти, които желаят да се занимават задълбочено  с Трихология. Академията е основана през 2016 година и акредитирана от БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ТРИХОЛОГИЯ.

Каква е спецификата на обученията, осъществявани от БЪЛГАРСКА АКАДЕМИЯ ТРИХОЛОГИЯ?

Специализирано теоретическо и практическо познание по ТРИХОЛОГИЯ И ТРИХОЛОГИЧНИ ПРОДУКТИ. Обучението обхваща:

 • Познание за структурата и функциите на кожата и космените фоликули в норма и патология – т.нар. азбука на трихологията
 • Анатомия и физиология на космения фоликул
 • Класификация на видовете загуба на коса
 • Основни причини за загуба на коса
 • Връзки с основните системи в организма – ендокринна, нервна
 • Принципи на терапия
 • Комплексен трихологичен подход
 • Системна грижа и проследяване на пациентите
 • Цялостна подготовка за практическа работа с трихологична апаратура
 • Специфични техники, тестове и похвати, използвани в трихологията

Какви препарати и продукти са представени в БЪЛГАРСКА АКАДЕМИЯ ТРИХОЛОГИЯ?

Специализирани трихологични продукти, които третират:

 • Проблеми с кожата на главата: себорея, пърхот, себореен дерматит, псориазис;
 • Подход за стимулация на анагена на косъма и сгъстяване на косата;
 • Проблеми със загуба на коса и изтъняване: косопад, андрогенна алопеция, алопеция ареата;
 • Заболявания на дължините: трихоптилоза, накъсване и цъфтеж;
 • Продукти за профилактика и грижа за здравето на скалпа и косата.

Как се ражда идеята за създаването на БЪЛГАРСКА АКАДЕМИЯ ТРИХОЛОГИЯ.

Всички „ДА ПОРАСНЕМ ЗАЕДНО“ и повече хора да са здрави, и с красиви коси.

Повече специалисти да открият красотата и страстта в тази прекрасна професия – ТРИХОЛОГ.

За насЗа нас

Главният въпрос, тревожещ повечето хора, е НАМИРАНЕТО НА ПРИЧИНАТА ЗА СТРАДАНИЕТО НА КОСАТА И НЕЙНОТО ЛЕЧЕНИЕ. Вторият ключов момент е ПРОСЛЕДЯВАНЕТО НА ПАЦИЕНТИТЕ. Това е единственият сигурен начин да се постигне и задържи положителен резултат от лечението трайно във времето.

Разбира се, можете да пробвате да разрешите своите проблеми самостоятелно, използвайки нашите информационни материали, но ако искате с решителна крачка да се доближите към здравата и красива коса, ви съветваме да потърсите квалифицираната помощ на лекар трихолог.

За нас

КОГАТО СТАВА ДУМА ЗА ЗДРАВЕТО НА КОСАТА картината е изключително пъстра и противоречива. Косата е важна и чувствителна тема за повечето хора, което е основание да бъде експлоатирана от безброй продукти и услуги. Тъжната и грозна истина е, че по-голямата част от всичко, което се предлага в тази посока, не работи. Меко казано. Как човек да се ориентира в цялата тази джунгла?

За нас

Тук идва мястото на осъзнатият и логичен професионален избор: ПОДХОД, КОЙТО Е НА БАЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ПРИЧИНАТА, А НЕ САМО НА ПРОЯВАТА. Продуктите, които допълват и подпомагат постигането на желания резултат, не са „химическа перука“, а органични и естествено разпознати от организма методи и препарати – „Третият път“.

Какъв е „Третият път“? За да отговорим на въпроса, трябва да разкажем за първите два.

За нас

„ПЪРВИЯТ ПЪТ“ е най-често срещаният и комерсиален подход, създаден от козметичната индустрия. Той се фокусира върху използването на химически произведени вещества.  Това са добре наложени и широко рекламирани на пазара козметични продукти. Шампоани, балсами – цяла индустрия от продукти, позиционирани да се продават на крайния потребител спрямо определен проблем с кожата и косата. Това обикновено е и първият избор, назначен за третиране на проблема, но рядко дава резултат, защото:

 1. При проблем с косата и скалпа в общия случай човек самостоятелно не може да се ориентира правилно от какъв продукт се нуждае.
 2. На широко рекламираните и препоръчвани продукти се приписват качества и ползи, които те в действителност не притежават. Ползата от такива продукти не съответства на техния имидж и реклама.
 3. Дългосрочната употреба на химически произведени субстанции отваря основателни въпроси за съотношението риск-полза, което често води до повече проблеми, отколкото решава такива.

И тогава обикновено човек се насочва към „Втория път“:

ВТОРИЯТ ПЪТ е природният подход, който се стреми да използва естествени съставки от билки и растения. Към него човек се насочва обикновено интуитивно, когато се разочарова от неуспеха с агресивно маркетираните продукти на „Първия път“. Това е екологичен и органичен метод, но му липсва научна и медицинска база и познанието и стандартизацията на състава.

Сега съществува една вълнуваща възможност – „Третият път“.

ТРЕТИЯТ ПЪТ съчетава задълбочени познания по медицина и козметология заедно с разбиране на механизмите за увеличаване на ефекта от натуралните съставки.

Препаратите са разработени от лекари, мотивирани от реалните нужди на пациентите си, с амбиция и страст  да създадат естествени, природни лечения за косата и кожата на главата, без химия.

За нас За нас

ТРИХОЛОГИЧНИТЕ ПРОДУКТИ СА ЕФЕКТИВНИ И ТОКСИКОЛОГИЧНО ТЕСТВАНИ.

Съдържат естествените органични съставки и в същото време са подкрепени от солидна достоверна научна база и контрол. Патентите, научните изследвания и сертификати, текстурата, аромата и терапевтичният ефект след употреба, както и доволните ми пациенти,  провокираха в мен желанието тези препарати да достигнат до повече терапевти и потребители. Всичко това вече е събрано в едно „Кухнята на Трихологията“- първата Българска Академия Трихология, акредитирана от Българска Асоциация Трихология, създадени от мен през 2016 година.